четвъртък, 23 юни 2011 г.

Нови отличия за школа "Живопис"


Школа по изобразително изкуство "Живопис" при "ОДК Св. Ив. Рилски" с ръководител Галя Иванова участва и спечели отличия в още два перфектно организирани конкурса. Първият от фондация "Устойчиво развитие за България"-София с председател Станка Шопова. Отчитането на резултатите беше на 14 юни. А откриването на изложбата и награждаването от Националния конкурс за ученици и студенти "София-Москва, България-Русия, вчера днес, утре" с международно участие и в рамките на международния проект "Заедно в 21 век" с мото на конкурса "50 години от полета на Юрий Гагарин в космоса", се състоя в Руския културно-информационен център от 11 часа. В конкурса участваха деца от Русия, Беларус, Украйна и Киргизия. Откриването на церемонията по награждаването започна с изпълнение на Грета Ганчева. Гости на тържеството бяха представители от посолството на Русия в България, Георги Иванов - първият български космонавт, Любомир Коларов - бивш член кореспондент на БТА в Москва и представители на организационния комитет.
В трета възрастова група отличията са за децата от школа по изобразително изкуство "Живопис". Първото място спечели Антоанета Руменова Костова на 18 години. Наградата е едноседмична екскурзия до Москва и беше връчена от Георги Иванов. Участниците получиха специални грамоти, изпратени от Звездното градче в Байконур.
На 2-ро място се класира Джулия Владимирова Стойчева - на 18 години. Тя печели едноседмична почивка в Международния детски комплекс "Камчия".
С трето място беше отличен Дочо Красимиров Георгиев - 17 год., който получи предметни награди. Ръководителите на отличените ученици също бяха наградени с предметни награди и обмяна на опит с руски специалисти на "Камчия".
На националния конкурс "Куба, далечна и близка", организиран от асоциация за приятелство "България - Куба" и посолството на република Куба в Република България, школа "Живопис" се представи блестящо и има още трима отличени възпитаници. Церемонията по награждаването започна в 14:30 в НДК, на 14 юни - рождената дата на Че Гевара.
На първо място се класира Женя Николаева Цанева - 17 год., която също печели едноседмична почивка на "Камчия". На вторите и третите места наградите бяха предметни. С второ място беше отличен Дочо Красимиров Георгиев на 17 год., а на трето Антоанета Руменова Костова - 18 год.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от балетна формация и клуба по спортни танци към НДК, но най-вълнуваща беше атракцията на Алберто Торес и неговата партньорка - българка, които ни дадоха възможност да се потопим в кубинския дух.
Валя Димова

Няма коментари:

Публикуване на коментар