четвъртък, 23 юни 2011 г.

Музика и танци запалиха сърцата на габаревци


С много музика и танци бе пълна празничната програма подготвена в чест на официалното откриване на Празника на черешата тази година. първи на сцената се качиха изпълнителите от самодейния фолклорен ансамбъл "Хоровод" при читалището в Габарево, с ръководители Донка и Стоян Илински и репетитор Бейчо Пондев. Над 40 млади танцьори на възраст от 7 до 13 години, взривиха читалищната зала с енергичното си изпълнение.
Редуващите се различни танци не само че не измориха младите момчета и момичета, а сякаш разляха под нозете им огнена лава, която ги подканваше към още по-жива игра. На няколко пъти публиката ставаше на крака и не спираше да ръкопляска.
Поздрав към габаревци отправи и пенсионерският клуб "Блага дума".
Майсторлък в играта показаха и танцьорите от Общинския фолклорен ансамбъл "Детелини" гр. Павел баня. Прекрасните носии и изпълнението на различни танци от различни фолклорни области на България, поднесени с професионализъм и любов, показаха още веднъж покоряващата сила на народното творчество облечено в музика итанц, и доказаха, че "сите сме хора, еднаква кръв сме и българска майка ни е родила."
Колоритна заря завърши емоцията на празничния за габаревци ден.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар