четвъртък, 23 юни 2011 г.

Казанлък и Дзинан подписаха Меморандум


На 16 юни в Казанлък бе подписан Меморандум от приятелски разговори между кмета на общината Стефан Дамянов и Дзян Руи, заместник-директор на Службата за външни отношения на Общинското народно правителство на Дзинан. Делегацията е в града на розите по покана на кмета на Община Казанлък.
В подписания двустранен Меморандум е поставен акцент да се засили обменът и сътрудничеството между двата града в областта на розопроизводството, машиностроенето, електрониката, културата, образованието, туризма. Гостите поканиха кмета Дамянов да посети техния град, където да бъде подписано официално Споразумение за сътрудничество между Казанлък и Дзинан. Те поднесоха на Стефан Дамянов писмо от кмета на Дзинан г-н Дзанг Дзянджоу, както и специален сувенир - мисли на Конфуций, чийто роден край е провинция Шандун, където се намира град Дзинан. Кметът Дамянов изпрати на г-н Дзянджоу паметен плакет на Община Казанлък, а гостите получиха за подарък продукти от българско розово масло.
Китайският град наброява около 6.5 млн. души, а само район Пинджин в града има население 400 хил. души. Брутният вътрешен продукт на града е над 40 млр. евро. Характеризира се със силно развито автомобилостроене - предимно производство на товарни автомобили, машиностроене, електронна промишленост. В Пинджин има 3000 хектара розови насаждения, чиито продукти се използват основно в хранително-вкусовата промишленост и за лекарства.
Пресцентър Община Казанлък

Няма коментари:

Публикуване на коментар