петък, 17 юни 2011 г.

Децата пак казаха "Не на войната по пътищата"


Наградите от третото издание на Националния конкурс за детска рисунка "Детство мое реално и вълшебно - не на войната по пътищата", раздадоха в края на миналата седмица в Казанлък, организаторите от Сдружение "Стоп на войната по пътищата".
1805 рисунки на деца от цялата страна пристигнаха в града на розите за конкурса. Едва 65 от тях, успяха да подредят организаторите в изложба във фоайето на Военния клуб в Казанлък, където бяха раздадени наградите на победителите.
В първата възрастова група от 7 до 11 години призовите места завоюваха - Тина Чалова - 11г., ОУ "Проф. Марин Дринов", гр. Кюстендил на първо място, Даниел Романов - 10г., СОУ "Христо Ботев", гр. Никопол - втори, и на трето място - Георги Друмев на 11г., СОУ "Максим Райкович" от Дряново.
При по-големите, от 12 до 16 години, първото мястото журито присъди на Давид Йошков -16г. от ПМГ "Св. Климент Охридски", гр. Монтана. Втора се класира Деница Ангелова - 16г., ЕГ "Гео Милев", гр. Добрич, а третото място бе за Цветелина Златкова - 13г. - ОУ "Проф. Марин Дринов", гр. Кюстендил.
Велосипеди за награда получиха първенците в конкурса. Ролери и скетбордове зарадваха носителите на вторите и третите награди.
Оценка на детските призиви за спиране на войната по пътищата даваше жури в състав - председател адвокат Петя Керанова, председател на Сдружението "Стоп на войната по пътищата" и членове - художникът Катя Христова и фотограф-художникът Бедрос Азинян.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар