четвъртък, 9 юни 2011 г.

Грас и Казанлък подписаха Харта за приятелство


Харта за приятелство между Казанлък и френския Грас бе подписана в края на миналата седмица. събитието се състоя в рамките на Празника на розата и бе единствената точка от традиционната тържествена сесия на Общински съвет Казанлък, провеждана при откриването на празника. Предложението бе прието с пълно единодушие от местните старейшини, а малко след гласуването, подписите си под документа положиха кметовете на двата града.
Началото на взаимоотношенията между двата града датира от 2004 година, припомни заместник председателя на ОбС Цветанка Пискова. Настоящата Харта не е само писмен знак за развитие на взаимоотношенията. Тя се основава на ценностите, толерантността, приятелството и братството, сподели градоначалникът на Грас Жан-Пиер Лелю.
С подписването на Хартата, Казанлък напрактика се включва т.е. включване и на Казанлък към туристическия паспорт, изработен в Грас заедно с четири града от европейски страни. На тържествената сесия, Жан-Пиер Лелю обяви, че първите 37 туристически паспорта, ще бъдат именно за казанлъшките общински съветници.
Гости на тържествената сесия на Общински съвет Казанлък бяха още посланикът на Франция Филип Отие, гости от Грас, делегация от гръцкия град Верия, делегация от унгарския град Надканижа.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар