четвъртък, 9 юни 2011 г.

7-годишната Виктория с награда за изпълнението си на "Вода"


Талантливата седемгодишна казанлъшка "розичка" - Виктория Налбантова, покори жури и публиката в Димитровград. На Национия фестивал за детска и забавна песен на фолклорна основа "Златен извор", който се проведе на 4 и 5 юни, Вики грабна първото място. Блестящото й изпълнение на песента "Вода" на Елица и Стоян Янкулов - Стунджи и донесе призовото място във възрастовата група на най-малките от 6 до 9 години.
Организатори на събитието бяха Община Димитровград, Министерство на образованието, Националният дворец на децата и димитровградския Детски и младежки център. Димитровградското читалище "Апостол Карамитев" прие на сцената си над 320 деца - 23 вокални групи, 41 индивидуални изпълнители. Участниците се състезаваха в три конкурсни направления в три възрастови групи.
Пет членно жури с председател композиторът Петър Люндов имаше тежката задача да оценява участниците в националния фестивал "Златен извор". В състава на журито бяха Хайгашот Агасян, Ани Сарабян - представител на Министерството на образованието и двама творци на Димитровград.
Малката Виктория Налбантова е възпитаник на Стефка Денева.
Почти седем годишната Вики е носителка на златен медал от Национален конкурс "Орфеева дарба" през 2010 г. в гр. София. 3-то място от Регионален детски конкурс за изпълнение на популярна песен - "Вашият шанс е песента" - гр. стара Загора 2010 г. Вики е и носителка на специалната награда на читалище "Искра".
Грабва приза и за най-добро вокално изпълнение на музикални таланти "Антим 2009г." и "Антим" през 2008 г., като наградите и през двете години е музикален запис. В голямата си колекция от грамоти, през 2010 г., малката Вики добавя и Грамота за най-добре представил се индивидуален изпълнител на Трети общински преглед на читалищното любителско творчество през май 2010 г.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар