четвъртък, 2 юни 2011 г.

Иван Нанев посрещна юбилея си с четвърта книга

С песента "Лале ли си, зюмбюл си" започна юбилейната среща на актьора Иван Нанев с варненци, които бяха се събрали в кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център, за да изразят почитта си към именития актьор. На фона на тази песен, любима на Иван Нанев внукът на актьора въведе дядо си на инвалидна количка на сцената. За съжаление болест бе приковала актьора от известно време, но в продължение на повече от два часа той показа винаги бодрия си дух и мълниеносно чувство за хумор. А колегите му от варненският драматичен театър го посрещнаха с: "Честит юбилей, бате Ваньо! Да си ни жив и здрав, и както ти римуваш - и" като дрян корав"!
Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Варна Кирил Йорданов, неговите наместници Коста Базитов и Здравко Марков, председателят на Об. съвет на БСП Гуцанов, зам.председателката на Съюза на пенсионерите Маруся Тодорова, директорът на Фестивалният конгресен център Илко Раев, председателите на Тракийското и македонското дружество във Варна - Румяна Вълчева и Генади Генадиев, представителите на Клуба на офицерите от резерва Недьо Монев, както и адмиралите Богданов и Попов. Особен гост на срещата беше и поетесата Елка Няголова - редактор на литературното списание "Знаци". От Казанлък скъпи гости бяха Росен Георгиев - директор на "Българска роза" и писателя Веселин Стоянов. В салона бяха и дългогодишните колеги на Иван Нанев, ветераните на варненския театър: Грациела Бъчварова, Васко Ляпчев, Сия Папазова, Данаил Мишев и Георги Велчовски.
Официална вечер на Иван Нанев бе една чудна китка от поздрави от варненци и спомени за родното село на актьора - казанлъшкото Розово. Не мина и без специалното поздравление към неговата съпруга, неговата добруджанка и бялата лястовица на неговия живот - Сийка, на която той е посветил не една от своите лирични оди. Този път стихотворението "Зорница". Последваха поздравленията на ветерана от Варненската опера Евгени Леков, народната певица Кичка Христова, квартет "Македония" и певчески ансамбъл от Казашката махала с художествен ръководител Стоян Гамолов.
... повече - четете в "Долина"
ДОЛИНА

Няма коментари:

Публикуване на коментар