четвъртък, 23 юни 2011 г.

"Арсенал" с нов паркинг

нови 160 места ще освободят улиците и тротоарите край завода от паркирани автомобили

Нов паркинг за около 160 автомобила, бе открит в средата на миналата седмица в северната част на казанлъшката машиностроителница. Лентата на новото съоръжение прерязаха изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев и кметът на общината Стефан Дамянов. Новото съоръжение не само ще е удобство за арсеналци, но ще освободи пътищата и тротоарите край сградата на завода, където паркираха до сега автомобилите си, част от работниците, тъй като паркингът срещу портала на "Арсенал" вече се оказва недостатъчен.
"Новият паркинг е не само ценна придобивка за "Арсенал", но ще облекчи трафикът по пътната артерия в южния край на града. Така ще бъдат намалени и предпоставките за пътно-транспортни произшествия, каквито до сега представляваха паркираните наоколо автомобили." - коментира още инж. Николай Ибушев.
Предстои паркингът да бъде оборудван с нощно осветление, както и камери за видеонаблюдение, съобщи още при откриването му инж. Ибушев.
Новото съоръжение е разположено върху 5.4 дка площ общинска земя, за което изпълнителният директор на казанлъшката оръжейници изказа своята благодарност на общинското ръководство. Средствата за изграждането му са на "Арсенал" АД и по думите на инж. Ибушев до момента са вложени над 130 хил. лв. "Този паркинг е на цялата община" - подчерта още Ибушев и уточни, че в "Арсенал" работят хиляди хора от града и от населените места в общината.
Той благодари и на общинските съветници, особено на тези от "Експерти за Казанлък", за реализацията на паркинга.
Пред журналисти ръководителят на най-голямото казанлъшко предприятие сподели, че въпреки тежките последни години ръководството на "Арсенал" е успявало да задържи кризата извън портала на предприятието, както това, самият директор не веднъж е коментирал сам. Той обаче уточни, че до месец ще стане ясно, ще има ли съкращения на работници в оръжейницата. Решението зависи от съдбата на 2 големи договора, за подписването на които ръководството работи усилено отдавна. Николай Ибушев обаче подчерта, че той остава оптимист и се надява, бъдещето на "Арсенал" и този път да се реши в посока - "Кризата да остане извън вратите му".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар