четвъртък, 9 юни 2011 г.

"Небето на костенурките" пръсна светлина в Казанлък

"Небето на костенурките" - четвъртата по ред книга на лъчезарния и харизматичен невролог доктор Димитър Няголов, бе представена в ранния следобед на 2 юни в залата на улица "Искара" 4 в Казанлък. Информационният център не успя да побере всички гости, близки и приятели, дошли да поздравят доктора. Гости на премиерата бяха кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов, Любчо Иванов, близки и много приятели на творчеството на Димитър Няголов. Книгата представи Иван Гранитски.
Премиерата на четвъртата книга "Небето на костенурките", събрала в себе си 20 разказа, бе едно от събитията в тазгодишния Празник на Розата. Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов поздрави Димитър Няголов с излизането на четвъртата му книга и му пожела много здраве и творчески успехи. Община Казанлък подкрепи излизането на книгата
"Небето на костенурките" със сумата от 300 лева.
"Небето на костенурките" - това е книга на състраданието и призоваване на ближния към съчувствие. Книга на вътрешната Светлина, която носи в себе си и самият автор." - с вълнение сподели Иван Гранитски, говорейки за книгата.
"Книга - изтъкана с реални герои, от едно съвсем реално село художествено наречено от автора Могилино, носещо обаче заряда и духа на Габарево." - каза още Гранитски.
Чрез този сборник с разкази, авторът говори с голяма носталгия и любов за селото, родното село. Книга събрала в себе си много реални образи и герои, такива, каквито авторът ги помни и знае, такива каквито той ги е видял през очите си.
В "Небето на костенурките" Димитър Няголов не е подминал да разкрие и красотата на нашата природа, както и обичта си към нея. Книга събрала в себе си доброта, позитивизъм, красота или с една дума Светлина.
Докосвайки се до четвъртата рожба на доктор Димитър Няголов "Небето на костенурките", няма как да не отпиете от светлината, човеколюбието и милосърдието на нейния автор.
На 18 юни доктор Димитър Няголов ще потопи в света на "Небето на костенурките" и жителите на родното Габарево в "Джанановата къща".
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар