петък, 29 април 2011 г.

Ще правят преглед на пътните знаци в общината

Да се изработи обща транспортна схема на Казанлък, поне в централната му част, която да регламентира, както местата за паркиране, възможните места за изграждане на етажни гаражи, регулиране на някой от улиците, за да се избегнат задръстванията, като те бъдат направени еднопосочни. Това предложи на последното заседание на ОбС този вторник, главният архитект на общината Николай Николов. Предложението му беше провокирано от искането на общинския съветник Моника Динева, да бъде направен пълен преглед на знаковото стопанство в град Казанлък. По нейните думи в града се наблюдава почти пълното отсъствие на знака "СТОП". Липсата на пътни знаци е сериозна предпоставка за пътни инциденти, особено в някой проблемни кръстовища. Като пример за такова, с липса на регулиращи знаци, Динева посочи и кръстовището пред сградата на Община 2, където се събират 5 улици, но пътни знаци липсват.
Според думите на архитект Николов, преглед на пътното стопанство в Казанлък е необходимо, както и поставянето на нови знаци на мястото на липсващите, но е по-удачно, ако това не се извършва като до се сега "на парче". Именно поради тази причина, той предложи цялостна схема за централната градска част, но призна, че за изработването й, ще са необходими средства.
Предстои обаче, в града да бъде поставена хоризонтална маркировка на всички таксиметрови стоянки, стана ясно още по време на заседанието на Общинския съвет. В средата на миналата седмица, полагането на маркировката е било разпоредено със заповед на кмета Дамянов. Повод за това стана многократно повдигания от общинския съветник Николай Александров въпрос, за липсата на маркировка, въпреки решението на общинските съветници.
На отправените към Стефан Дамянов, на предишното заседание на местния законодателен орган, въпроси свързани със запълването на дупките по улиците, в писмените си отговори към съветниците, предоставени на това заседание, той многократно подчертава, че отговорност дупките да бъдат запълнени носи и самият Общински съвет. "Ако общинските съветници считат, че дупките са стратегически проблем за община Казанлък, то от тях зависи да вземат стратегически мерки за решаването им, като гласуват необходимите средства за тази цел. А приетите от ОбС средства в бюджета за 2011 година за тази цел, са достатъчни за асфалтирането на 1 улица и за закърпването на 2." - се казва в отговора адресиран до Николай Александров, във връзка с въпроса му към кмета Дамянов - "Счита ли общината проблемът с дупките за стратегически?"
Кой разреши складирането на строителни отпадъци в земеделска земя, разположена на изхода на Казанлък в посока София; Кой строи и законен ли е строежът на бул. "Ал. Батенберг" до блок 29-ти в квартал "Изток", където преди време беше разрушена друга незаконна постройка и Кой и за чия сметка почисти терена източно от болницата, където са се изхвърляли отпадъците от близкия частен строеж? Това попита още в рамките на първа точка от тазседмичното заседание на Общинският съвет Николай Александров и настоя, да получи отговорите на следващата сесия.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар