петък, 29 април 2011 г.

Самарски писа отсъствия

За първи път в отчета си за работата на Общински съвет Казанлък, председателят му Васил Самарски предостави и данни свързани с отсъствията на местните законодатели от заседания на ОбС или постоянни комисии.
Отчетът си за периода юли 2010 година-януари 2011 година, Самарски представи пред колегите си на заседанието на местния законодателен орган този вторник. Той подчерта, че информация за отсъствията на съветници наистина, се включва в традиционното отчитане на работата на Съвета, за първи път във връзка с искане на съветници. За отчетения период, през който са проведени общо 5 заседания на ОбС, отсъствие от тях се е наложило на 9 общински съветници. С по едно отсъствие по уважителни причини са съветниците Ваня Андреева, Дочка Богданова, Моника Динева, Цветан Шиков и Елена Стойчева. Най-често от заседания са отсъствали двама съветници - Николай Буков - 3 пъти, но по уважителни причини и Николй Ибушев, като според доклада - 2 пъти по уважителни причини и веднъж по неизвестна причина. С две отсъствия - едно "извинено" и едно по неизвестна причина е Иван Кьосев. Само веднъж, но без да е известна причината е отсъствал и Димитър Атанасов.
Отсъстващи е имало и по време на заседанията на постоянните комисии към ОбС, сочи докладът на Васил Самарски. Съветниците от ПК по Здравеопазване, ПК по икономика и ПК по образование са били най-съвестни и сред тях няма такива с много отсъствия.
По време на петте заседания през периода съветниците са обсъдили 164 доклада и са взели 131 решения. Похвален, по думите на Самарски е фактът, че 37 от взетите решения са по предложение на общински съветници и постоянните комисии, което говори за все по-голямо активизиране на съветниците.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар