петък, 1 април 2011 г.

Коалиция ГЕРБ-БСП-"Атака"?

Че в местният Общински съвет има негласна коалиция между групите съветници на ГЕРБ, БСП и "Атака", обяви от трибуната на местния законодателен орган общинският съветник от НДСВ Галин Георгиев. По думите на Георгиев, въпросната коалиция се подчинява и действа в интерес на председателят на Общинския съвет Васил Самарски, който е от групата съветници на БСП.
Изказването на Георгиев, беше провокирано от дебат в първата точка на заседанието. Вече близо година, неизменно първа точка от заседанията на местния законодателен орган е "Текущ и последващ контрол върху изпълнението на приетите актове в изпълнение на Решение №72 от 2008 година". По неговите думи, във въпросната първа точка някой от общинските съветници просто си правят PR без да се извършва по същество някаква конструктивна работа.
В реплика на казаното, колегата му Драгомил Иванов коментира, че, ако подобна странна коалиция наистина съществува, то трябва да се потърси причината довела до сформирането й. като такава, Иванов посочи казанлъшкият градоначалник и лошата му работа през последните години.
След повече от час посветен на задаване на въпроси към кмета, Николай Ибушев се обърна с молба към колегите си за повече деловитост.
След станалите вече обичайни въпроси свързани с пътната инфраструктура на града, съветниците попитаха й кой и как ще охранява вилната зона на града. Въпросът отправи съветничката Дора Василева, като подчерта, че хората в зоната вече с страхуват не само за реколтата и покъщнината си, но и за живота си. Друг общински съветник - Моника Динева пък попита, на какво основание данък сгради на "ДКЦ Поликлиника" се е повишил 16 пъти в сравнение с миналогодишната стойност. Увеличение в размер на близо три пъти пък има в данък смет на дружеството. Същото е и положението на болницата, въпреки че сградата на лечебното заведение е изцяло общинска. Сградата в която се помещава МБАЛ "Д-р Христо Сатмболски" не е в активите на търговското дружество, не му е предоставена и за стопанисване и е изцяло общинска, подчерта Динева. Тя призова кмета Дамянов да се запознае със случая и да предприеме действия по отстраняването на тези недоразумения.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар