петък, 1 април 2011 г.

Младите страдат от липса на перспектива

Послание озаглавено - "Какво ми липсва в България?", връчиха на председателя на Общински съвет Кзанлък, дванадесетокласниците от Гимназията по лека промишленост и туризъм. В списъка на липсите, младежите и девойките са отбелязали, че образованието девалвира, професионалното израстване е затруднено и за него липсва конкурентна среда, както и социална защитеност, шансове за кариерно развитие и други.
Притеснително е написаното от вас, коментира от своя страна председателят на Съвета Васил Самарски. По думите му институциите в страната има много още какво да направят за образованието и младите хора.
Редом с обществения посредник Катя Киликчиева, началник на общинския отдел по образование Донка Симеонова, директори и представители на средни и основни училища, партньори и приятели на ПГЛПТ, председателят на Общинският съвет бе гост на открития урок на дванайсетокласниците по свят и личност и история и цивилизация на тема: "Да бъдем себе си в Европа и света", воден от преподавателките Петрана Ризова /гл. учител/ и Диана Рамналиева. В края на открития час, той връчи на зрелостниците Програмата "Живот и реализация на младите хора в община Казанлък"
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар