петък, 8 април 2011 г.

Възстановяват опожарени територии

Около 600 декара опустошени от пожарите земи в Казанлъшко, ще бъдат възстановени със средства по програма на Фонд "Земеделие". Това съобщи в началото на седмицата кмета на Казанлък Стефан Дамянов.
Общината е кандидатствала за финансиране пред фонда през миналата година, съобщи още казанлъшкият градоначалник. 63 992 лева
ще бъдат отпуснати на Казанлък, за да възстанови поне част от опожарените преди години гори. Сумата трябва да бъде разпределена, както за закупуването и засаждането на дръвчета, така и почистването и подготвянето на териториите.
Предстои, заедно с експерти от местното горско стопанство да се определят участъците, както и графикът за възстановяването им, съобщи още Дамянов. Дървесината добита от пострадалите от пожарите гори ще бъде съхранена и използвана, каза още Дамянов.
В началото на седмицата, казанлъшкият градоначалник обяви още и инициативата на Общината "За чист и приветлив Казанлък", която ще премине на два етапа - на 9 и 10 април и на 16 и 17 април.
Община Казанлък кани всички граждани, собствениците и домоуправителите на жилищни сгради, директорите на училища, детски градини, ясли и обществени институции, председателите на младежки, неправителствени и патриотични организации, ръководителите на фирми и предприятия да откликнат на призива за пролетно почистване на Казанлък и населените места. Ще бъдат почистени пространствата около жилищните, обществените и стопанските сгради, в междублоковото пространство в кварталите, в парковете в града и населените места, площите около детски градини, ясли, училища, културни институти, коментираха още от Общината.
Звено "Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци" към Община Казанлък пък ще осигури найлонови чували и извозване на отпадъците от местата, определени за сметосъбиране.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар