петък, 1 април 2011 г.

Трифон Ефремов - с премиера и юбилей


Премиера на четвъртата си поред книга с "Трифонизми", направи в рамките на 18-те поред "Чудомирови празници" Трифон Ефремов. Неподражаемият му стил, който облича в думи забавните, тъжните или откровено хумористичните му прозрения за живота и света край нас, отдавна е получил своето най-точно определение - "трифонизми". За авторството й спорят други двама изтъкнати хумористи, но е безспорен фактът, че заслугата, "Трифонизми" да се превърне в марка за качество е изцяло на авторът на кратките сентенции.
Българският Ларушфуко, го нарече доц. Марин Кадиев, председател на съюза на свободните писатели в България, който имаше привилегията да представи авторът.
Фин, елегантен, иронично-хумористичен, така определи стилът на Трифон Ефремов Кадиев. Според думите му, "сентенциите на Ефремов, като естетически изстрел внушават стойност" и онова, което засилва стойността е факта, че зад всичко това, се крие непретенциозен човек, тих и скромен, но с дълбока наблюдателност и разбиране за света.
Освен хилядите поздравления от приятели, в чест на новата си книга и на своят 75-годишен юбилей, Трифон Ефремов получи и официални поздравителни адреси от кмета на Общината Стефан Дамянов, Съюза на офицерите от запаса и библиотека "Искра".
Всички почитатели на творчеството му получиха обещанието да има и пета книга "Трифонизми", а до тогава, на таланта и остроумието на автора, могат да се наслаждават както препрочитайки първите 4, така и следейки зорко публикациите му в местната и национална преса, както и изявите му по Българското национално радио.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар