петък, 1 април 2011 г.

Празник на буквите в библиотека "Искра"

В края на миналата седмица, общинска библиотека "Искра" приюти възпитаниците от началните класове на ОУ "Г. Кирков", които искаха да празнуват своята грамотност, усвояването на азбуката и първите знания, свързани с книгата.
В специалната програма, подготвена от децата, имаше много стихчета и гатанки.
Задоволство, както от успехите на децата на полето на знанията, така и от съвместната работа между двете институции - училището и библиотеката, прозвуча в приветствените думи на двете директорки Любомира Абдишева и Анна Кожухарова.
Грамоти, папки с молбата на книгата, книжки на детската писателка Лилия Димитрова, получиха малчуганите участници в празника на грамотността. Децата имаха възможността и на живо да се докоснат до писателката Лилия Димитрова и до таланта й да твори стихове за деца.
Идеален старт за Седмицата на детската книга и изкуства за деца, организирана и тази година за всички деца със съдействието на Община Казанлък, се оказа намерението на децата, сами да станат дарители на библиотеката. Скоро във фондовете на Детски отдел ще се появят книжките на тези най-малки дарители на библиотеката, съобщи директорът на културната институция Ани Кожухарова.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар