петък, 29 април 2011 г.

Общинари чистиха "Тюлбето"

50-60 представители на общинска администрация се включиха в кампанията "Да почистим България за един ден". Най-съвестните общинари, се събраха в събота сутринта пред входа на парк "Тюлбето" в Казанлък и се разпръснаха в предварително набелязаните посоки, за да почистят.
Снабдени с найлонови чували за смет и ръкавици, сред почистващите бяха и секретарят на Общината Рада Гоцкова, връзки с обществеността Юлия Младенова, представители на различни отдели и дирекции към общината. Вестник "Долина" обаче не видя нито един заместник кмет, да се включи в почистването на най-големия градски парк.
Безспорна обаче беше организацията на трудовия ден, като дамската част от доброволците се бе заела с разпръснатите в тревните площи хартиени и други отпадъци. Мъжете, откликнали на призива за доброволното чистене пък, свършиха значително по-трудоемкото почистване от храсталак и изсъхнали клони на терен от парка. Общинското звено по чистота беше осигурило и техника, както и автомобили за извозването на боклука и изсъхналата дървесна маса, разчистена от парка.
На призива за почистване на Казанлък, в съботния ден, конкретно на територията на "Тюлбето" ние не забелязахме нито един общински съветник. За сметка на това обаче, представители на техническия екип към ОбС Казанлък имаше.
Националната кампания, която тук преминава под мотото "За чист и приветлив Казанлък", се проведе на два етапа. Първия беше в рамките на 9 и 10 април. Миналата събота и неделя, бяха другите два дни, в които гражданите доброволно, но организирано можеха да се включат в почистването на своя град или поне соята улица. Разбира се, подобни инициативи не бива да остават само в рамките на организирани кампании.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар