петък, 8 април 2011 г.

Мариус с първо и последно място в "Комедиен хит на сезона"


С моноспектакъла си "Български разкази", Мариус Куркински спечели статуетка "Чудомир" и първенството в театралния фестивал провеждан в рамките на "Чудомирови празници" Казанлък. Така, едно от най-тъжните произведения на Ангел Каралийчев - новелата "Росенският каменен мост", която беше акцентът и кулминацията на спектакълът, спечели приза "Комедиен хит на сезона". Спектакълът, който включваше народната приказка за Нероден Петко и няколко хумористични разказа за живота и бита на селяните, бе част от програмата на тазгодишното издание на фестивала. За поредна година, Мариус Куркински взриви публиката на Казанлък с таланта си и заслужено получи най-високата оценка - 5,77.
Със съвсем малко изоставане от победителят, на второ място със 5,73, публиката нареди постановката на Пловдивския театър - "Детектор на лъжата".
С оценка 5,68, на трето място се нареди представлението закрило тазгодишните "Чудомирови празници" - "Тримата мускетари". въпреки че не взе призовата статуетка, спектакълът на театър "София" предизвика истински интерес у по-младата казанлъшка публика, най-вече заради "звездното" присъствие на актьора като Калин Врачански.
Последното място, с оценка 5,16, пък остана за Малък градски театър "Зад канала" с режисирания от Мариус Куркински "Балкански синдром".
За първи път от създаването на фестивала до сега, постановката получаваща приза бе определена само от публиката. В предишните години, статуетката и наградата за "Комедиен хит на сезона", се определяха от специално жури. Със специални талони събирани след всяко представление, публиката също определяше своя фаворит, като много рядко той съвпадаше с мнението на журито от професионалисти.
Отговорността за тазгодишния фаворит обаче, е изцяло на казанлъшката публика, решение, което организаторите на празниците обявиха още в началото им. И тази година посетителите на спектаклите оценяваха представленията с оценка по шестобалната система.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар