петък, 29 април 2011 г.

Съветници питаха за падналия стълб

според общината - кръговото е изрядно, причината за поваления стълб е неизвестна

Кой е поставил осветителния стълб на кръговото движение до парк "Розариум" в града и дали той е изграден по проект или не. Това попитаха общинскто ръководство този вторник по време на сесията на Общински съвет Казанлък, няколко от местните старейшини. Причина за повдигнатата тема беше фактът, че електрическит стълб с 8 осветителни тела падна в късния петъчен следобед миналата седмица. Причина за това стана силният вятър, достигащ в града скорост от 85 километра в час.
По щастлива случайност няма пострадали автомобили или пешеходци, въпреки натоварения час, в който се е случил инцидентът.
Стълбът, който бе повален от вятъра е поставен през 2007-ма година, когато кръстовището бе основно реконструирано.
По думите на главният архитект на общината Николай Николов, въпросното кръгово движение е изградено изрядно и дори документите за него са разписани от КАТ. Причината за падането на стълба обаче, според него все още е неизвестна и трябва тепърва да се установи.
На отговора на Общината общинските съветници реагираха остро и го определиха като незадоволителен. По думите на Н. Александров съгласуването с КАТ напрактика няма нищо общо с техническото изпълнение. Теменужка Папазова пък посочи, че основното, което трябва да се установи е - дали има проект за фундамента на въпросния стълб, който е различен дори от проекта за самото кръгово движение. На базата на този проект ще се установи дали е изграден според правилата и кой носи отговорността, ако това не е така.
Силния вятър в края на миналата седмица стана причина да бъде и силно затруднено обявеното пролетно почистване, тъй като клони, найлонови торби и други отпадъци вятърът носеше в изобилие из града, а заради силната му скорост в крайните квартали не бяха изключение обърнатите контейнери.
Изпочупени керемиди, летящи ламарини от терасите и клони по тротоарите станаха обичайна гледка.
Въпреки че и през трите дни имаше дежурни служители на общинското звено по сметосъбиране, те не смогваха да се справят със щетите.
Радостина БайЧева
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар