петък, 8 април 2011 г.

Казанлък заделя 20 000 за Япония

20 хиляди лева, да задели община Казанлък от бюджета си за тази година, за да осигури с тях материални помощи за бедстващите след земетресението райони на Япония. Това ще предложи на общинските съветници на заседанието им идната седмица, кметът Стефан Дамянов. По думите му, въпреки оскъдния бюджет на общината, парите могат да бъдат заделени от няколко "намалявания на позициите", кои обаче, Дамянов не коментира, като уточни, че ще направи това в предложението си пред съветниците.
Той подчерта също, че въпреки затрудненото финансово състояние както на община Казанлък, така и на България като цяло, е редно в кризисни моменти, всички ние да показваме съпричастността си към пострадалите от природните стихии, особено, ако с тях ни свързват топли приятелски отношения.
Стефан Дамянов не уточни също каква точно ще е помощта, която Казанлък ще изпрати за пострадалите от опустошителното земетресение райони, но подчерта, че това ще бъде съгласувано с посолството на страната в България. Уточнява се и начинът по който избраната помощ да достигне до Япония, така че, да е възможно най-евтино транспортирана.
От Общината обявиха също, че ще потърсят за съдействие и помощ фирми и организации на територията на Казанлък, желаещи да откликнат на благотворителната кауза.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар