петък, 1 април 2011 г.

Варненка взе наградата на "Човекът до мен"

Варненската зъботехничка Димитрина Василева спечели тазгодишната първа награда в националния фотоконкурс "Човекът до мен". Конкурсът се провежда за четвърти път и е част от официалната програма на Чудомирови празници, домакинствани от Казанлък.
Фотографията, донесла първата награда за Димитрина е озаглавена: "Моето призвание" и представлява портрет на майка-учителка от племето масаи в Танзания. За нея любителката-фотограф получи и 700 лева като награда, както и диплом от организаторите на фотоконкурса - фондация "Чудомир" Община Казанлък и Браншовото сдружение на фотографите.
Втората награда от тазгодишния конкурс жури, председателствано от Тотка Гечева - председател на фондация "Чудомир", присъди на Илиян Куткуров от Пловдив за "Помечтай и сподели" .
Третата награда е за казанлъшкия фотограф Йонко Русев за неговата снимка "Кака се ожени".
Журито на конкурса присъди и една поощрителна награда за Гриша Левиев от Пазарджик. Той получава правото да участва в 10-тия национален фотопленер "В Долината на розите".
За четвъртото издание на "Човекът до мен", посветен на паметта на доайена на казанлъшките фотографи Артин Азинян бяха изпратени рекорден брой фотоси - 707 от 245 автора, в рамките само на две седмици.
Най-добрите 40 от тях са подредени в специална експозиция в Информационния център на Казанлък, на улица "Искра" 4. Тя ще може да бъде видяна до 1-ви април.
По традиция наградените три творби от конкурса остават във фонда на фондация "Чудомир".
В тазгодишния конкурс Казанлък се представи със 6-тима свои фотографи, като част от тях участват със свои творби за първи път: д-р Искра Първанова, Тошко Мартинов, Райна Тенева, Димитър Ялъмов, Нихтен Чилингиров и Йонко Русев.
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар