петък, 8 април 2011 г.

Полицейската школа няма да бъде закрита

Полицейската школа в Казанлък няма да бъде закрита, това съобщи в понеделник депутатът от ГЕРБ Емил Караниколов.
След като през миналата седмица, медиите, алармирани от от тревожно писмо на служители в шкората, писаха, че може би съществува вероятност тя да бъде преместена в друг град, в началото на тази седмица, Караниколов обяви, че опасенията са безпочвени. Той съобщи също, че е разговарял с висш държавен служител по въпроса, който е опровергал ширещите се слухове.
Школата в Казанлък, която освен една то най-дългогодишните е и една от най-модерните в страната, коментира още казанлъшкият депутат и уточни, че предстои тя да бъде разширена, като има и идея в нея да бъдат обучавани и чуждестранни студенти. Нововъведенията обаче ще се случат едва през идната година, тъй като финансирането ще бъде заложено в бюджета тогава.
Малко по-късно в понеделник, Караниколов и председателя на местната структора на ГЕРБ, направиха дарение от книги на казанлъшката библиотека "Искра". Около 20 заглавия, сред които "Кратка история на Италия" от Кристофър Дигън, "Кратка история на Австрия" от Стивън Белър, "Историческа енциклопедия България" - Милен Куманов, "Енциклопедия на страните по света и техните знамена" - Киммо Килюнен, "Свещен Коран" - авт.колектив, "Енциклопедия на лечебните растения в България" - Илия Ланджев, "Тайнствената сила на пирамидите" - Б.Герасимов, бяха на обща стойност около 300 лева, съобщиха още от ръководството на партията.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар