петък, 1 април 2011 г.

"Атака" първа обяви кандидата си за кмет

Местната структура на партия "Атака" е първата политическа сила в общината, която вече е наясно, кой ще е кандидатът й за кмет на предстоящите местни избори. На пресконференция този понеделник, местният лидер Драгомил Иванов, официално обяви, че той ще се включи в надпреварата за кметския стол на есен. По думите му, изборът бил логично обусловен от факта, че според устава на "Атака", кандидати за кметове на общини стават именно лидерите на общинските организации. Той обаче уточни, че възложената му отговорност идва и директно от националния лидер на партията Волен Сидеров.
По думите на Иванов, "Атака" няма да търси задължително подкрепата на други политически сили, тъй като, това водело до зависимост.
"На общината трябва млад човек, с идеи и енергия." - коментира във връзка с кандидатурата си Иванов. Той сподели също, че партията вече има няколко предложения за кметове на населени места в общината, но не уточни, за кои населени места става въпрос.
Във връзка с изявленията на кмета Стефан Дамянов по отношение на представителството на "Атака" в местната и национална власт, по време на последното заседание на ОбС миналата седмица, Иванов коментира, че никой кмет, няма право от трибуната на Общинския съвет да прави коментари за успешността на една или друга партия. "За това колко добре се справя партия "Атака" говори доверието, което избирателите са й гласували." - коментира Иванов и посочи данни от резултатите от последните избори за парламент, евродепутати и местна власт.
"Аз никога не съм и позволявал лични обиди към Стефан Дамянов. Личността Дамянов не ме интересува, а само онова, което се случва в Община Казанлък." - допълни още Иванов.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар