петък, 29 април 2011 г.

УЧеници от ПГ по РХ покоряват нови върхове


Професионална гимназия па ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня участва в Кулинарното състезание между Малките градове на Централна България, което се проведе в Професионална гимназия "Генерал Вл. Заимов" гр. Сопот на 14 и 15 април 2011г. Участниците бяха разпределени в 8 отбора от градовете Сопот, Асеновград, Пирдоп, Казанлък и Павел баня в три категории: Млад готвач, Млад хлебар-сладкар и Млад сервитъор-сомелиер.
След засилена подготовка и добро представяне на кулинарната фиеста, строгото жури отсъди второ място в категорията Млад готвач на участника от 11 клас на ПГ по ресторантъорство и хотелиерство гр. Павел баня- Павлин Виденстайков. Останалите състезатели от нашето училище също спечелиха призови места.
Но изявите на учениците от ПГРХ гр. Павел баня не приключиха дотук.
Възпитаниците на Професионалната гимназия взеха участие и в седмицата на "Голямото четене" по повод Международния ден на книгата - 23 април.
Ученици от 9 и 10 клас на училището посетиха детските градини в селата Турия, Търничене и гр. Павел баня, където четоха детски приказки и стихотворения на децата, а малчуганите, в знак на благодарност, изпълниха песнички. Получи се истински празник, посветен на книгата. В село Търничене, учениците посетиха и Дома за стари хора, където прочетоха разкази от Йорданка Трополова - журналист и творец от Павел баня.
За да приключат седмицата на "Голямото четене", на 21 април възпитаници на ПГ по ресторантъорство и хотелиерство гр. Павел баня от 9 и 10 клас прочетоха на своите съученици стихове от родните ни поети Пенчо Славейков и Стефан Цанев, във връзка с техните годишнини. По този начин младите хора показаха, че четенето може да бъде не само полезно, но и доставя радост и удоволствие.
ПГРХ гр. Павел баня

Няма коментари:

Публикуване на коментар