петък, 1 април 2011 г.

Ще закрият ли Полицейската школа в Казанлък?

В тревожно писмо до Общинския съвет служителите на Центъра за специализирана полицейска подготовка в Казанлък сигнализират за предстоящо закриване на Центъра, съобщиха от пресцентъра на местния законодателен орган в началото на тази седмица.
Според работещи в Полицейската школа са обсъждани възможностите Варна и Пазарджик да поемат планираните за Казанлък курсове след 1-ви април т.г. и решението щяло да бъде взето тази седмица. Това е и мотива им да се обърнат за съдействие към местната власт, за да се запази Школата като структура на МВР, функционираща на територията на община Казанлък. По думите им закриването на Центъра вероятно би довело до икономии, но несъпоставими с това, което би загубило Министерството на вътрешните работи - преподаватели с опит и потенциал, база в добро материално състояние (съобразно разходите - най-доброто в структурата на Академията на МВР) и база с добро географско положение. Щатът на Центъра вече бе намален при последното оптимизиране в структурата на Академия на МВР.
Служителите молят казанлъчани за подкрепа и съдействие за запазване на ЦСПП като структура на МВР, функционираща на територията на община Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар