петък, 29 април 2011 г.

Отложиха парите за спортните клубове

По настояване на кмета на Общината Стефан Дамянов, внесено по законния ред, точката, касаеща разпределението на субсидиите за спортните клубове през тази година, отпадна от дневния ред на тазседмичното заседание на ОбС Казанлък. По предложение на председателя на постоянната комисия по младежки дейности и спорт към ОбС, Драгомил Иванов, съветниците решиха да преведат на всеки от спортните клубове в общината 1/12 част от миналогодишните им бюджети. Предложението си Иванов мотивира с факта, че тече четвъртият месец от годината, а някой от клубовете вече са провели свои планирани състезания, за които са направили съответните разходи.
Стефан Дамянов обаче поясни, че общината не е отказала финансово обезпечаване на никой от клубовете, който е предоставил съответните документи за проведено състезание. По думите на казанлъшкия градоначалник, на останалите пък са отпуснати средства в размер именно 1/12 от миналогодишните. Той обаче припомни, че каквото и да решат съветниците, единствено кмета има правото на първостепенен разпоредител на средства от бюджета.
Драгомил Иванов попита също, защо отчетите на спортните клубове за миналата година, не са предоставени на постоянната комисия, за да може на база на тях тя да предложи сумите за новата субсидия. По думите на Дамянов обаче, председателят на комисията по "Образование, младежки дейности, спорт и туризъм", като представител на спортен клуб проявява субективизъм при разпределението на средствата, като намалява сумите за повечето клубове.
"Единственият клуб, който през миналата година имаше намаления в субсидията си беше Волейболен клуб "Казанлък", всички останали, получиха по-голяма субсидия." - коментира от своя страна Иванов и допълни, че отдавна възразява срещу неправомерното според него толериране от страна на Общината на един единствен спортен клуб, за сметка на всички останали.
И на това заседание, в точката за въпроси към кмета, съветници и общинска администрация продължиха взаимно да си прехвърлят вината за пропуснатите в тазгодишния бюджет средства за изкърпване на пътната настилка в общината.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар