петък, 1 април 2011 г.

Съвестен гражданин стреля по преследван

36 годишният К.Г. от Казанлък е оказал своеволно съдействие на полицията, като се е включил в опитите да бъде спрян, преследван от органите на реда автомобил. За това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в началото на седмицата.
Действието, което не е сцена от филм, се развива около 10 часа в неделя, на път І-5. Тогава полицейски екип на РУ "Полиция" - Казанлък е предприел действия за спиране на лек автомобил "Нисан Тирано". Водачът обаче не спрял на подадените му звукови и светлинни сигнали и автомобилът продължил да се движи по път І-5 по направление от с. Крън към гр.Шипка. Полицейският патрул предприел преследване, в хода на което нарушителят и полицейският автомобил изпреварили лек автомобил "Мицубиши". Именно него е управлявал 36 годишният К.Г., който решава да окаже съдействие на полицаите и се включва в преследването на нарушителя.
Източно от "Царския завой " на 3 км преди връх "Шипка", проследявания автомобил навлязъл в черен път, при което единият от полицаите възпроизвел със служебното си оръжие 7 изстрела със стоп-патрони във въздуха. Тогава нарушителят изоставил "Нисан"-а и избягал.
По-късно е задържан от служителите и е изяснено, че това е неправоспособният С.А. (28) от с. Крън. Извършеният оглед на колата му обаче установява, че задната й лява гума е унищожена. В процеса на разследването е установено, че тя е простреляна от К.Г. със законно притежаваната от него пушка с оптически мерник, в опит да помогне на полицаите.
С.А. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ "Полиция" - Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар