петък, 8 април 2011 г.

Сините играят сами за Казанлък

Синята коалиция ще издигне свой кандидат за кмет на Казанлък, съобщиха в началото на седмицата местните лидери на двете основни партии в нея - СДС и ДСБ. Те оповестиха също, че са подписали споразумение, което определя основните параметри на съвместното явевяване на местните избори в Казанлък във формат "Синя коалиция +". Споразумението обаче не касае конкретика относно подреждането на листата за общински съветници, а само принципните параметри на коалицията. В него и двете партии заявяват намерението се да участват в местните избори в Казанлък с обща листа за съветници и общ кандидат за кмет на общината. Според същото споразумение, в коализцията ще бъдат включени "партии и организации, споделящи ценностите на реформаторската обединена десница", но само при изричното съгласие и на двете основни партии. Лидерите им коментираха също, че към момента все още се обсъждат вариантите за кантидат-кмет, а допълнително споразумение между партиите ще регламентира подреждането на листата за общински съветници.
Те обаче бяха категорични, че напълно отпада варианта "Синята коалиция +" да подкрепи кандидата на ГЕРБ. Според думите на лидера на СЗС Казанлък, Николай Александров, преговори между обединената десница и ГЕРБ са водени в опит и трите политически сили да се обединят около обща кандидатура за кмет. Поради изричното решение на ГЕРБ обаче, да се явят със свой кандидат, преговорите са е провалили, допълни още Александров.
В момента текат преговори с ВМРО във връзка с присъедияняването им към "Синя коалиция +", съобщиха още двамата местни лидери. За партньори във формата, те обявиха че биха приели и партии и организации със сходни принципи. Като такива те посочиха Съюза на репресираните, Обединените земеделци, Демократичната партия. Те обаче бяха категорични, че няма да допуснат като партньори партии, които почиват на лични бизнес интереси.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар