четвъртък, 2 декември 2010 г.

Консултативен кабинет ще работи за превенция на подрастващите в Мъглиж


Информационно-консултативен кабинет към МКБППМН /Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/, бе открит в Мъглиж в средата на миналата седмица.
В него ще се извършва информационна, консултативна и възпитателно-корекционна дейност на деца на възраст от 8-18 години и техните родители, както и дейности по програми и проекти, свързани с превенцията на противообществени прояви и престъпления на малолетни и непълнолетни, съобщиха от общината. В кабинета ще се провеждат занимания по интереси през ваканциите, а по-нататъшната цел е чрез осигуряване на средства по проекти да се водят занимания по интереси във времето, свободно от учебни занятия.
Кабинетът бе открит от зам.-кмета на общината Делка Алексиева. На откриването освен много ученици и гости, присъства и екип на европейски информационен център "Европа директно" - гр. Стара Загора. Те представиха презентация на тема "От конфликта до агресията" и раздадоха информационни материали на участниците. Ученици от ОУ "Христо Ботев" гр. Мъглиж поздравиха присъстващите с литературна програма.
Кабинетът, който се помещава в една от залите на 3-я етаж в сградата на пл. "Трети март" №28 в общинския център, цели да се повиши доверието на деца, родители и педагози към МКБППМН и да се засили превенцията като основно средство в борбата с детското асоциално поведение.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар