четвъртък, 9 декември 2010 г.

Петко Петков: "В Казанлък се подготвят и излизат добри футболисти, които поемат пътя на високото спортно майсторство"


Както читателите на в-к "Долина", знаят в началото на месец юли 2010 г. "Футболен клуб Розова долина" - гр. Казанлък почти не съществуваше и имаше реална опасност отборът да не започне първенството в Югоизточна "В" АФГ, а ДЮШ на клуба да се разпадне и да не започне участие в Областните първенства.
Усилията, които положиха кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов, тогавашният председател на Областния съвет на БФС - Стара Загора Димо Тодоров и председателят на Съдийската комисия - гр. Казанлък Константин Карагетлиев, дадоха резултат, макар и със закъснение от седмица (с проявено разбиране от страна на Зоналния съвет на БФС - Пловдив), отборът за мъже беше възстановен, юношите - старша, юношите - младша и децата започнаха редовен тренировъчен и състезателен процес. Това стана възможно с извършената преорганизация на ФК, с избор на нов УС и с изградена структура на ФК. Човекът, който оглави УС бе Петко Димитров Петков, а новите членове бяха Десислава Петкова - журналист от гр. Казанлък и Борислав Божков - представител на Община Казанлък.
Ето какво сподели пред "Долина" Петко Петков, във връзка с личните си основания да приеме поста, както и за това, какво предстои на казанлъшкият футболен клуб.

- Г-н Петков, когато всички очакваха, че футболът в града на розите е пред изчезване се появи ново СНЦ "Футболен клуб Розова долина - Казанлък" - гр. Казанлък, на което вие сте председател на УС. Какви бяха мотивите, които ви подтикнаха да се заемете с една почти загубена кауза?
- Преди всичко благодаря на редакцията на в-к "Долина" за поканата да споделя някои неща с вашите читатели, както за работата в клуба, така и за някои мои виждания за бъдещата работа на новоизградения отбор на футболния клуб.
Още когато работих като селекционер на Професионалната футболна лига, като спортно-технически директор и селекционер на ПФК "Берое" - гр. Стара Загора и ПФК "Миньор" - гр. Раднево, забелязах, че в Казанлък се подготвят и излизат добри футболисти, които поемат пътя на високото спортно майсторство. Идеята ни е, заедно с Община Казанлък и с подкрепата на обществеността на Казанлък, да създадем такава организация на работа, че основата на пирамидата, върху която ще се изгражда мъжкия отбор постепенно да се разширява, да се даде възможност на повече деца и юноши да практикуват футболната игра като алтернатива на дрогата, тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол.
- Какво постигнахте досега в организацията на работата на клуба?
- Преди всичко, казано на футболен език, "на пожар" сформирахме отбор, който макар и със закъснение, за което благодаря на Зоналния съвет на БФС - Пловдив за разбирането, започна участие в Югоизточна "В" АФГ. Изчистихме по-голяма част от задълженията на клуба като цяло, осигурихме пълна екипировка на мъжкия отбор. Започна се редовен тренировъчен процес, привлякоха се състезатели, една част от които са от Казанлък и които загърбиха материалните условия пред предизвикателството да защитят честта на отбора и на града. Изградена беше структурата на детско - юношеската школа, като вместо задължителните 3 гарнитури - юноши старша, юноши младша и деца, поради големия интерес обособихме 6 формации (вкл. и деца - подготвителна група) със 152 участници, които тренират редовно под ръководството на треньорите Кральо Орозов, Антим Паральов, Камен Петков и Красимир Дасаев. Всички отбори участват в съответните Областни първенства по футбол. В същото време, макар да изпитваме известни финансови проблеми с издръжката на 6-те отбора, заявявам, че отборите от ДЮШ не са затворена система, напротив - ще приемаме и нови деца и юноши, които да се включат в активната тренировъчна и спортно - състезателна дейност. Освен това искам да споделя, че всички състезатели от ДЮШ на клуба са снабдени с необходимата екипировка, за разлика от миналата година редовно се явяват на футболните срещи. До края на седмицата ще закупим още екипи и футболни топки, за да започнат децата нормална подготовка за пролетния дял от отделните първенства.
... повече - четет в "Долина"
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар