четвъртък, 2 декември 2010 г.

"Споделено добро - два пъти по-добро"


На кулинарна фиеста, под наслова "Споделено добро - два пъти по-добро", организирана от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, обществеността на Павел баня и гостите на града доказа, че милосърдието и човечността съществуват. Събитието бе с благотворителна цел -начинът на възпитаниците на гимназията да откликнат на призива "Да помогнем на Кристиана".
Чрез качествата си на истински професионалисти в кулинарното изкуство, след усилена подготовка, учителите и учениците от ПГ показа на жителите на гр. Павел баня и нейните гости на какво са способни - да приготвят вкусни ястия , но наред с това - да бъдат състрадателни - две невероятни качества, събрани в душите на толкова много младежи.
Изложбата беше открита от Даниела Андонова - директор на училището- която се обърна към гостите с думите:
"В навечерието на един от най-големите християнски празници - денят на християнското семейство - 21.11.- Ви призоваваме към християнско милосърдие.Нека бъдем благородни, човечни, добри и дадем частичка от себе си за едно благородно дело. Нека бъдем съпричастни към съдбата на едно слънчево дете - Криси, което заслужава да има щастливо детство."
И малката Кристиана се включи в кратката програма. Тя пя заедно с водещите на изложбата и сама изтегли печелившите билети.
На кулинарното изложение се представиха над 35 експоната - раздадени чрез томбола, а два от тях - разпродадени на търг.
След края на събитието бяха събрани 1123 лева, които бяха внесени по банкова сметка за лечението на Кристиана.
С участието си в тази кампания учениците на ПГ по РХ Павел баня, доказаха на всички, че младите хора освен да приготвят специалитети, да вършат добрини, могат и да даряват надежда - надежда за едно дете.
Учениците от ПГ по РХ споделиха, че има вълшебна рецепта, с основни съставки - любов, приятелство, прошка и вярност, която, ако всеки един от нас се научи не само да приготвя, а и да консумира правилно, светът би станал малко по-добър.
Николай Чакъров

Няма коментари:

Публикуване на коментар