петък, 17 декември 2010 г.

“Симоронски лъч” или Школа за вълшебници

Симоронският лъч наречен още "Школата за вълшебници" направи своята първа презентация в Казанлък в четвъртк вечерта в ЛХМ "Чудомир". Какво е Симорон - школа за вълшебници или психология на третото хилядолетие, каква е ползата и целта на Симорон, какви са неговите тайни и похвати, пред приятели и гости в препълнената зала разказа психологът Росица Николова.
Очарователната Роси Николова е от 8 години псхолог и представител на фондация "Деца на света". Фондацията има за цел да въвежда нови и непопулярни психологични школи, които да спомагат за по-добър живот на хората.
"Въвеждането на нови психологични школи - каквато в Симорон, се налага, защото школите, с които работя в България в момента са доста остарели и не винаги водят до желания резултат." - сподели Роси Николова.
СИМОРОН е един от съвременните конструктивистки и постмодерни подходи в практическата психология. За над двадесетгодишното съществуване на школата, нейните създатели, известните киевски психолози и треньори Петра и Петр Бурлан са превърнали СИМОРОН в цялостна оригинална методика за самоактуализация, даваща технология за бърз достъп до нашите вътрешни творчески ресурси, разширяване на самосъзнанието и развитие на умения за управление на реалността.
Идеологически фундамент на СИМОРОН - това е представянето на нашия живот на Земята като игрова площадка, където ние изпълняваме повече или по-малко успешни роли. За да получим отново достъп до ресурсите, които притежаваме, е необходимо да отхвърлим натрапено заучените условности, които замъгляват съзнанието ни и пречат за реализирането на нашия потенциал. Технологията на отхвърлянето, прилагана в системата е на базата на разработени от Бурланите психологични игри, затова и формата на усвояването й е тренингова.
И нещо за името: В една от тренинговите игри показвана от Петр Бурлан се ражда нова дума СИМОРОН - случайна дума, която може би не случайно носи послание:
"SEE…MORE...ON".
Симорон не може да се обясни, той трябва да се изпробва. Симорон наиситина е магия и вълшебство"- каза още Роси Николова.
За всички, които желаят да се докоснат и да научат повече за СИМОРОН в края на месец януари следващата годин в Казанлък ще се проведе първият симоронски семинар.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар