петък, 17 декември 2010 г.

Веско Стоянов стана член на Международна писателска асоциация


Казанлъшкият писател и публицист Веселин Стоянов, вече е член на Международната асоциация на писателите и публицистите /МАПП/. Официалният си документ за членство той получи в Казанлък, в края на миналата седмица, от Елка Няголова. Директорът за Балканите на международната организация сподели, че освен че кандидатурата на Веселин Стоянов е била одобрена, той ще стане и координатор на МАПП, а също и на международното творческо сдружение "Славянска литературна и артистична академия".
Елка Няголова беше в Казанлък, за да представи на местната поетична публика новата си стихосбирката "Писма от брега". Пред ценителите на мерената реч, тя представи и някой от изданията на "Славянска академия", както и списание "Знаци", на което тя е главен редактор.
Елка Няголова е и автор на 15 поетични книги, преведени на руски, украински, английски, немски, френски, сръбски, полски, румънски и гръцки. Елка Няголова е и основател и председател на Славянска литературна и артистична академия във Варна. Десетки са наградите, които поетесата е получавала през годините, като най-значителните са: лауреат на "Южна пролет" през 1985 г.; лауреат на наградата "Изворът на Белоногата" - 1999 г. за цялостно творчество. Издател на сп. "Знаци", Варна (2004).
Радостина БАЙЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар