четвъртък, 2 декември 2010 г.

Кметска дъщеря и бивш член на ГЕРБ заловени в "Пластиките"


Дъщерята на кмета на Павел баня Станимир Радевски и бившият вече член на ГЕРБ Казанлък Йоан Вълканов, бяха задържани миналата сряда при специализираната полицейска операция "Пластиките".
Преди да предприемат мащабната операция, в продължение на няколко месеца служители на сектор БОП и ОДМВР - Стара Загора са наблюдавали групата, занимаваща се с неправомерно придобиване на данни от чужди електронни платежни инструменти (дебитни и кредитни карти), чрез използване на скимиращи устройства и с неправомерно теглене на суми с неистински платежни инструменти. Това съобщиха още през миналата седмица от пресцентъра на Полицията.
Сред задържаните в "Пластиките" се оказа и дъщерята на павелбанския кмет. След като в пловдивското с. Труд е задържан Иван Панев (30 г.), по-късно същият ден, в Казанлък е задържана и съпругата му Деница. От дома им са иззети 4 скимиращи устройства, 2 компютъра и 50 пластики за карти, съобщиха още от Полицията.
От задържаните тогава десет души, в петък, Окръжен съд - Стара Загора постанови, че в ареста остават четирима - Хранимир Иванов, Йоан Вълканов, Иван Петров и Ангел Койчев. Мярката им за неотклонение може да се обжалва пред Апелативен съд - Пловдив, стана ясно още в края на миналата седмица.
Според разследващите, именно четиримата, които остават в ареста, са сред основните в разбитата на 17-ти ноември престъпна група. Според данните на Полицията, братът на доскорошният секретар на ГЕРБ Казанлък - Йоан Вълканов е арестуван преди време във Франция за източване на сметки.
... повече - четете в "Долина"
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар