петък, 17 декември 2010 г.

"Библиотеката, хората, книгите..." - една 150-годишна история


"Библиотеката, хората, книгите..." бе името на поредната изложба, която подредиха в чест на юбилея казанлъшките библиотекари миналия петък. Едва ли е било лесно цялата 150 годишна история, да бъде събрана и подредена, представена и онагледена, така че никой да не бъде пропуснат, нито едно събитие да не бъде подминато. Затова, настоящият директор Ани Кожухарова, благодари на колегите си сътворили изложбата, за труда, старанието и любовта, с която са я подготвили.
Със сърдечни и топли думи на благодарност, тя се обърна и към всички бивши библиотекари, уважили празникът. С призив да участва в подготовката на останалите събития от юбилейната програма, се обърна Ани Кожухарова, към бившата директора - Мария Грошкова, която от своя страна изрази готовност да помага винаги, стига да я поканят.
150-годишната институция обаче, доказа че в никакъв случай не е обърнала поглед само назад към миналото. В петъчната изложба бяха представени и проектите за плакати и знак на библиотеката, които са сътворили възпитаниците на НГ по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов". В конкурсът по темата казанлъшките библиотекари връчиха по едно първо място и второ място и 2 трети награди. Специално поощрение за проекта си получиха учениците - Борис Керанов и Никола Вълчев. Награда и оценка за положения труд получиха и не наградените участници.
Миналият петък бе и денят, в който среща си дадоха бившите и настоящи библиотекари и техните потомци.
Радостина БАЙЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар