петък, 17 декември 2010 г.

Правят регистър на хазартните заведения

Регистър на обекти, притежаващи лиценз за хазарт; контрол за спазване Закон за етажната собственост и регистър на магазините, които притежават лиценз за продажба на взривни вещества, предвижда да бъдат създадени планът за взаимодействие между Община Казанлък и Районно управление "Полиция". Той беше подписан официално този четвъртък от кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов и началникът на РУ "Полиция"-Казанлък главен инспектор Иван Чолаков. На събитието присъстваха директорът на ОДП на МВР-Стара Загора комисар Алекси Алексиев и началникът на Районна управление Служба "Пожарна безопасност и спасяване"-Казанлък, главен инспектор Анчо Шишков.
Планът е разработен в съответствие със Закона за местното самоуправление и местната власт, наредбите на Общинския съвет и Закона за МВР. Целта е да се постигне още по-добра съгласуваност в действията на органите за управление на РУ "Полиция" и Община Казанлък, коментираха двете страни.
Съгласно плана ще бъде създадена и работна група от Община Казанлък, РУ "Полиция" и селскостопански производители с цел разработване на предложения за промяна в Закона за опазване на селскостопанското имущество. Включена е активна работа с обществените съвети по местно самоуправление в районите на град Казанлък и кметските съвети в населените места на територията на общината, съобщи още Стефан Дамянов.
Планът за взаимодействие подлежи на отчет. Неговото изпълнение ще се докладва в края на всяка календарна година пред обществеността на община Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар