петък, 17 декември 2010 г.

Крън остава село - засега

Подписка, която да удостоверява желанието на болшинството жители на Крън, настоящото село да смени статута си на град, поискаха общинските съветници от кмета му Теменужка Люцканова. Въпреки принципното съгласие на повечето от съветниците, най-голямото село в общината да стане град, някой от местните старейшини се усъмниха в готовността на всички жители да приемат последствията от смяната на статута на населеното място.
"Над 3000 души ще трябва да сменят личните си карти заради новата адресна регистрация. Данните си трябва да сменят и фирмите регистрирани регистрирани на територията на селото." - коментира Николай Александров.
От своя страна Теменужка Люцканова съобщи, че е получила съгласието от ръководството на двата завода развиващи дейността си на територията на Крън за предприемането на тази промяна. Люцканова подчерта също, че настоява промяната да стане именно сега, защото през 2011 г. ще е най-масовото сменяне на лични карти на гражданите и крънчани могат да се възползват от това.
Кметът е човекът, който трябва да сондира мнението на жителите на Крън, както и на фирмите функциониращи на територията на населеното място, и той носи отговорност пред тях, коментира по случая друг общински съветник - Драгомир Петков.
Кметът на Общината припомни, че предстои ново териториално деление в държавата, което ще укрупни регионите. Стефан Дамянов допълни още, че освен съгласието на жителите, липсва и икономическа обосновка на искането от страна на Крън.
Теменужка Люцканова обаче поясни, че въпреки, че е най-голямото село в общината, в проекто-бюджета за 2010 г. на общинска администрация не е бил залегнал нито един обект от населеното място. В качеството си на трети град в общината, Люцканова изрази надежда, че положението на Крън ще е значително по-добро, както и самочувствието на жителите му.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар