петък, 17 декември 2010 г.

БСП с две подписки

По над 600 подписа, само от жители на Казанлък и региона, са събрали от местната централа на БСП в подписките инициирани от партията против две решения на управляващите - въвеждането на данък "колиба" и назначаването на кметските наместници в населени места под 500 души.
"От ГЕРБ обявиха, че няма да има увеличение на данъците. Управляващите се отказаха от данък "лукс", но ще въведат данък "колича", който ще ощети на практика най-бедните." - коментира основанието на БСП да стартира подписката, председателят на Общинския съвет на партията в Казанлък Иван Гороломов. Според думите му, трябва добре да се прецени и евентуалната печалба за общините от този данък, след като се уреди и администрирането му.
Като опит за ограничаване на властта, тълкува червената столетница предложението на ГЕРБ залегнало в Изборния кодекс, кметовете на малки насели места - до 500 души да не бъдат пряко избирани, а да бъдат назначавани от кметовете на общините. По време на управлението на НДСВ кметски наместници са назначавани в населени места с под 250 жители, като след това границата е била намалена на 150, припомни Гороломов. Като несъстоятелен определи той аргументът на ГЕРБ, че така или иначе, кметовете на малки населени места са с ограничени права. 1600 са населените места с под 500 жители в България, съобщи Гороломов. Като към тази цифра се добавят и назначаваните кметове на райони в големите градове, се получава внушителна цифра от назначения, коментира още местният БСП лидер.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар