четвъртък, 2 декември 2010 г.

ВМРО отново припомня за Ньойския договор

И тази година, членовете на местната организация на ВМРО в Казанлък, ще отбележат датата на подписването на Ньойския договор. На 27-ми ноември, ще се навършат 91 години от едно от най-страшните за България събития - подписването на мирния договор, който оставя извън пределите на страната, отвоюваните с кръв територии, както и много наши сънародници, подложени последствие на геноцид и преследване в съответните държави.
Деня, членовете и симпатизантите на ВМРО в Казанлък ще отбележат с панихида в църквата "Св. Йоан Предтеча", която ще започне в 17.15 часа, съобщи председателят на местната структура Чавдар Ангелов. Малко по-късно, от 18 часа, патриотичната организация ще направи и факелно бдение пред паметника на Падналите за свободата на Родината в парк "Розариум".
по-рано в съботния ден, от ВМРО ще продължат и друга своя традиция - да раздават на казанлъчани подаръци на историческа тематика. Миналата година, във връзка с отбелязването на същата годишнина, организациите на партията в страната, подаряваха книгата на Анри Поззи "Войната се връща". Тази година, казанлъчани ще получат по един календар на ВМРО за 2011 година - традиционно с патриотична тематика. Акцията по раздаването ще се проведе в централната градска част тази събота.
500 карти, с отбелязана етническите български землища от края на 19 и началото на 20 век, пък ще получат ученици от горните гимназиални класове на казанлъшките училища, отново във връзка с отбелязването на 91 години от подписването на Ньойския договор.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар