петък, 10 февруари 2012 г.

Язовир "Копринка" е почти празен


информираха от НЕК, предприятие "Язовири и каскади" - собственик на съоръжението

142 млн. куб. м вода е пълният обем на язовир "Копринка", а към момента в него има едва 36 млн. куб. м вода, което на практика означава, че той е почти празен. Това информира в началото на тази седмица ръководителят на язовирен район "Копринка" към НЕК, предприятие "Язовири и каскади" - Стоян Георгиев.
Във вторник сутрин измерената температура на въздуха на язовира е била минус 8 градуса. Движението на водата, температурата, влажността се следят ежедневно от дежурни на съоръжението, където работят общо 27 души, които освен язовира поддържат и деревацията (канала) към Стара Загора. Дежурства се дават и в почивните дни. Два пъти годишно се прави технически преглед на язовирното съоръжение - пролет и есен, като последният преглед е бил през м. октомври 2011 г., информира още ръководителя на язовирен район "Копринка".
Останалите микроязовири в общината не са пряко свързани с реки и не създават опасност за наводнения, съобщиха в началото на седмицата от Община Казанлък. От река се пълни само микроязовирът, известен като Синята река край Средногорово, който също не създава проблеми.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар