четвъртък, 23 февруари 2012 г.

При второто гледане, съветниците склониха за общинската структура


Ябълката на раздора в структурата на общинската администрация се оказа второто заместник кметско място

Едва при второто гледане на предложената от кмета на Община Павел баня структура на общинската администрация, местните общински съветници дадоха съгласието си тя да влезе в действие. Точката те разглеждаха за първи път през януари тази година, когато тя беше отхвърлена от тях с мотива, че кметът не е дал достатъчна обосновка на заложеното в нея второ заместник кметско място. През предходния си мандат Станимир Радевски работеше само с един заместник кмет, което по мнение на съветниците не се е отразило лошо на работата в общинска администрация и общината като цяло.
На заседанието си миналия четвъртък, павелбанските старейшини отново бяха на път да върнат предложението на кмета, като представителят на групата на Коалиция "БСП- ЗС А. Стамболийски" Атанас Пъдев коментира, че новото предложение е абсолютно същото, тоест, кметът не е мотивирал с нищо решението си, за да убеди съветниците. За да припомни на колегите си, друг представител на същата група - Рачо Пашов поясни, че когато точката е била обсъждана в комисиите преди заседанието, той отново е поискал аргумент от кмета, за второто заместник кметско място, както и конкретизация за ресора и отговорностите му. От думите му стана ясно, че се очаква на новия пост да бъде назначен кадър на управляващата партия ГЕРБ. Повечето от съветниците се обединиха около мнението, че в това общината да има заместник кмет от управляващите няма нищо лошо, тъкмо напротив - би се оказало полезно, ако той поеме финансов или друг ключов ресор, касаещ например европейски проекти. Станимир Радевски обаче не можа да конкретизира какви точно ще са функциите на новия му заместник, но подчерта, че е редно съветниците да приемат предложението му, защото негова е отговорността по управлението на общината и той има право да прецени какви кадри са му нужни в изпълнението на тази задача.
В разгара на дебата обаче, съветникът от ДПС Шендоан Халит изказа съмнението, че настояването на кмета Радевски е не толкова заради работата, която въпросният заместник кмет ще свърши, а защото личността, която ще заеме мястото е вече определена. Според думите на Халит това ще е всъщност жест от страна на Радевски, с който той ще се отплати на представителите на ГЕРП за подкрепата, която те са оказали при избирането за председател на ОбС на човек от Коалиция "Обединение" - Недка Кавръкова. Според градската мълва, новият заместник кмет ще е съпругата на небезизвестният в курортния град бизнесмен Теньо Паунов, която в момента е служител в ПРО ЕАД. Информацията и към момента не е потвърдена от официален източник, но дебата по точката проследи и самият Теньо Паунов.
След множество разменени аргументи и почивка, която да охлади страстите, структурата на общинска администрация беше приета с критичния минимум от 9 гласа "ЗА" и 8 "Против".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар