петък, 24 февруари 2012 г.

Младежи изработват мартеници благотворително


Съвместна благотворителна акция за изработване на мартеници, стартираха членовете на Младежки Общински съвет Казанлък, съвместно със СНЦ "МЦР - Взаимопомощ". Работно ателие на инициативата е офисът на Сдружение "Взаимопомощ" на ул. "Искра". Идеята на младежките организации е да изработят мартеници, една част от които да бъдат подарени в деня на Баба Марта на децата от Дневния център за деца с увреждания, както и на старите хора от Дом No 1 и дом No 3 в града ни.
Останалата част от мартениците, младежите сами ще продават на маса в центъра на града между улиците "Искра" и "Скобелевска", която ще заработи в края на тази седмица. А всички, които искат да подкрепят начинанието могат да си закупят тъкмо от тези мартенички. Средствата събрани от продажбите ще бъдат дарени за лечението на Пламен Начев, който се нужда е от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените, съобщиха още организаторите.
На връх 3-ти март пък членовете на двете младежки организации ще подаряват в центъра на Казанлък, саморъчно изработени от тях гривни с цветовете на националния трибагреник.
Инициативите на младежите са финансирани от Община Казанлък и са включени в Младежкия календар за 2012 г.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар