петък, 17 февруари 2012 г.

От почистване и ремонт се нуждаят повечето микроязовири


От почистване и ремонт се нуждаят повечето от микроязовирите на територията на община Казанлък. това е установила специално създадена със заповед на кмета Галина Стоянова комисия, която е обходила всички 25 микроязовира на територията на общината. Голяма част от микроязовирите в момента са празни, но преди да бъдат напълнени и зарибени, е необходимо сериозно почистване. Някои от тях имат предписание и за преливниците. За всички арендатори е важно да представят две разрешения - от Басейнова дирекция за ползване на микроязовира и от Агенцията по рибарство и аквакултури за отглеждането на риба. Това напомни на арендаторите кметът Стоянова по време на срещата си с тях този вторник. Тя акцентира и върху дейността им за подобряване състоянието на стопанисваните от тях водни обекти с цел преди всичко осигуряване безопасност на хората.
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова прие предложенията на кмета на с. Шейново Николай Терзиев. Той препоръча в комисиите по провеждане на търгове за отдаване под наем на микроязовирите да участват съответните кметове на населени места. Второто предложение бе в срок до 1 месец да се направи втора проверка на микроязовирите на територията на общината, в която да участва и арендаторът на съответния обект, и кметът на населеното място.
Кметът Галина Стоянова обяви, че в най-скоро време ще се направи паспорт на всеки микроязовир, след което тези, които в момента не се стопанисват, ще бъдат обявени на търг за отдаване под наем.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар