петък, 10 февруари 2012 г.

Производители на паста за зъби с интерес към минералните ни извори


Габровска фирма производител на минерална вода и паста за зъби, е проявила интерес към минералните извори в Овощник, които се стопанисват от Община Казанлък. Това съобщи пред журналисти в началото на тази седмица кметът Галина Стоянова. Интересът на фирмите идва от факта, че местните минерални извори са богати на флуор, а от там и подходящи за производството на предпазващи и почистващи зъбите препарати. Фирмата е проявила интерес към осъществяване на публично-частно партньорство. За да пристъпи общината към подобна стъпка обаче, трябва да бъде приет Законът за публично-частното партньорство, уточни още Стоянова. Представители на фирмата се очакват за среща-разговор в Казанлък тази седмица.
По отношение на публично-частното партньорство Общината има още идеи, които включват и прословутата "Казанлъшка дупка". Години наред местната управа не успяваше намери начин, огромната дупка в централната градска част да се превърне в нещо функционално и полезно за града. Предишният мандат на общинското ръководство обясни, че основният проблем идва от факта, че не е уточнена собствеността на част от имота, а спорещите страни водят дела. Настоящото общинско ръководство обаче е проучило, че въпросните спорове вече са приключили, затова могат да бъдат предприети мерки, по "запълването на казанлъшката дупка". Съсобственик на територията е и Община Казанлък, от където коментираха, че вече могат да предприемат разговор по бъдещето на "Дупката" с останалите съсобственици.
Още няколко имота има намерение да предложи Общината на инвеститори, предимно големи хранителни вериги, за публично-частно партньорство, стана ясно още от думите на Галина Стоянова.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар