четвъртък, 9 февруари 2012 г.

150 лева за сватба на антична улица


Все още няма желаещи да сключат брак в Тракийската гробница

150 лв. струва, ако някой има желание да направи сватбеното си тържество сред автентичен античен декор, наемът е определен от старозагорските старейшини и е в сила от 4 февруари м.г.
Десетина семейни двойки са положили до сега клетва върху каменните плочи на античната улица, реставрирана в подземието на регионалния исторически музей, почти толкова са пожелалите да се врекат във вечна вярност в двора на Хилендарския метох. Там тарифата е по-ниска - само 90 лв.
За мегаломаните, които биха искали да празнуват насред античния форум, където се е провеждало градското буле и са ехтели виковете на гладиаторите от Августа Траяна, цената е двойна - 240 лв.
Което си е направо нищо в сравнение с таксата от 1000 лв. за венчавка, "закована" в храм-паметника в град Шипка. Истината е, че там последно халки са си разменили певецът Веселин Маринов и вече бившата му съпруга.
Традиционното обслужване в старозагорската ритуална зала е 120 лв., ако обаче е без музикален съпровод цената е само 8 десетачки. Пътуването на длъжностното лице до градски ресторант излиза 120 лв., а ако е извън Стара Загора се плащат по 200 лв.
В Казанлък са готови за венчавки да отворят копието на Тракийската гробница, но до момента не са се появявали мераклии. 21 са от началото на годината бракосъчетанията в Града на липите, броят им е почти идентичен с този през същия период на 2011-а. Вече има две заявки за Деня на влюбените 14 февруари.
Христо Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар