петък, 24 февруари 2012 г.

Поклонихме се пред паметта на Левски


В деня на 139-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски, Казанлък сведе глава пред неговата памет. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, съветници, директорите на културни институти, представители на местни и патриотични организации, партии, ученици, начело с учители и директори на училища, деца и родолюбиви граждани, склониха глава пред подвига на един от най-великите синове на Майка България.
В храм "Света Троица" бе отслужена панихида в памет на Дякон Левски от отец Петко Мотев в съслужие с казанлъшки свещеници, след което бяха поднесени цветя пред барелефа на Левски, поставен на мястото, където се е намирал ханът на баба Гана - мястото, където той е отсядъл при идването си в Казанлък.
Пред паметника на Апостола в парк "Васил Левски" поетична композиция изпълниха възпитаниците на кръжока по художествено слово към НЧ "Братство 1869" и на ОУ "Христо Ботев" - с. Енина, след което ВГ "Севтополис" зареди атмосферата с патриотизъм и с тъга по гибелта на героя. Минута мълчание, след което цветя и венци на признателност отрупаха паметника. Община Казанлък раздаде на родолюбците, стекли се в неделния ден да почетат паметта на човека, превърнал се в символ на борбата за свобода, книгата на Светозар Казанджиев "Последната изповед на Апостола". Книгата е отличена с националната литературна награда "Николай Хайтов". Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар