петък, 17 февруари 2012 г.

320 хиляди за намаление за ученици и пенсионери в транспорта


предложи да се заделят в Бюджет`2012 Стефан Дамянов

320 хиляди лева да бъдат заложени в бюджета за 2012 година, с които да се подсигури намаление на билетите за градски транспорт на ученици и пенсионери, както и безплатното пътуване на хората над 75 години. Това предложи в началото на тази седмица, общинският съветник и бивш градоначалник Стефан Дамянов. Според него общината е добре да предприеме тази мярка, която ще е облекчение са гражданите й, особено на фона на повишените цени на такса-смет и някой видове административни услуги. Предложението си Дамянов отправи по време на първото четене на новия бюджет на заседанието на Общински съвет Казанлък в началото на тази седмица.
Като амбициозен, но с определено пренатоварване, определи като цяло предложеният от общинска администрация бюджет за настоящата година Стефан Дамянов. В подкрепа на думите си той изтъкна, че само за да се обезпечат дейностите в Инвестиционната програма предложена от Общината и да не се получи бюджетен дефицит, е нужно да се генерира собствен общински приход от поне 4 милиона, което според него, практически не е постигано до сега.
По думите на Дамянов в бюджета липсват ясно очертани стратегическите цели, които определят общинската политика не само за конкретната година, но и в бъдеще и са тясно свързани с държавната и световна политика в областта на екологията и така наречената зелена енергия.
Председателят на ОбС препоръча, предложенията си, Стефан Дамянов да писмено в деловодството на местния законодателен орган, където се приемаха всички предложения по бюджета до вчера /15 февруари/ на обяд. Второто четене на Бюджет`2012 ще е идния понеделник, решиха още съветниците.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар