петък, 10 февруари 2012 г.

Оставиха в ареста трима за точене на ДДС


Трима жители на Казанлък и Шипка остават за постоянно в ареста, реши състав на Старозагорския окръжен съд, който гледа мерките за неотклонение на задържаните при спецоперация на сектор "Иконономическа полиция". През седмицата белезниците щракнаха около китките на на 51-годишният казанлъчанин Стефан Николов, съгражданинът му Митко Матанов /48/, шипкалията Пейчо Едрев и живеещият във Варна Пламен Петков. В различни комбинации четиримата успели да изтеглят неправомерно, чрез фиктивни сделки за търговия с цимент, ДДС на стойност над 100 000 лв., коментира наблюдаващият прокурор. Далаверата била направена, чрез фиктивни вътрешно общностни доставки и създаване на ДДС-вериги от кухи фирми, регистрирани на името на безимотни и неграмотни роми.
Междувременно варналията бе освободен от ареста след като се съгласил да сътрудничи и най-вероятно ще бъде свидетел на прокуратурата по делото.
Източници от полицията твърдят, че Николов и Матанов са отдавнашни клиенти на правоохранителните органи, но до момента нямали присъди.
Пейчо Едрев се занимава с отглеждане на лавандула, притежава около стотина декара с етерично-маслената култура, коментираха негови съграждани от Шипка, които недоумяват кое го е въвлякло в престъпната схема.
Христо Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар