петък, 10 февруари 2012 г.

Стари дългове, нови инвестиции и проекти, нов подход в работата на Общината и бюджетирането


отчете в навечерието на първите си 100 дни, екипът на общинската управа начело с кмета Галина Стоянова

100 дни управление навършва новата общинска управа точно на 14-ти този месец. Седмица по-рано обаче избра настоящото общинско ръководство да представи пред гражданите свършеното в рамките на първите си 100 дни управление. Пред журналисти този вторник, кметът Галина Стоянова, заместник кметовете Даниела Коева и Петър Косев и главният архитект Ивелин Недялков, представиха накратко задачите, които е решавал екипът на кмета Стоянова в първите 3 месеца от своето управление.
Нов подход в работата и мисленето, са започнали да налагат още в началото на работа си местните управници, стана ясно от доклада. Работа на бързи обороти с възлагане и търсене на отговорност, прозрачно и почтено управление на общинските активи и дейности; стратегическо планиране, максимална ефективност на провежданите дейности и проекти; осезаема обществена полза от реализацията им; спазване на законите, зачитане на морала и обществените очаквания, са сред основните принципи спазвани от настоящото общинсдко ръководство, отчете Галина Стоянова. В приоритетните сфери на работа, тя отново припомни, че на преден план е изчистването на общината от дълговете, натрупани от предишното ръководство. Разплащанията се извършват, като това включва и изплащането на неползвани отпуски на уволнени или пенсионирани служители и бивши кметове на населениш места, в това число и на Стефан Дамянов. Разсрочени са някой от най-големите и непосилни за общината задължения, като с НАП е договорено и изплащането на 2 транша на глобата, наложена на казанлък заради така наречения Воден проект, съобщи още кметът Стоянова.
Инвестициите и работата по прокти са друг приоритет, по който бе отчетена дейността в първите дни на новия екип.
"Опитахме се да обърнем внимание на всяка сфера от общинската работа, да я проверим и да отделим необходимото за работата й при изготвянето на новия бюджет. Смятам че през тези три месеца се справихме добре, за да направим един балансиран бюджет на общината. Независимо, че тези 100 дни бяха изпълнени с непрекъснати изненади - липса на финансови средства, за задължения, за запори на сметките, смятам че екипът работи спокойно. Има контрол на ситуацията в Община Казанлък, макар тя да е тежка. И смятаме, че с разбирането на Общинския съвет, с разбирането на гражданите и медиите, 2012 година ще бъде добра година, в която ще можем не само да разплащаме задължения, но и да извършим някой инвестиционни наши намерения." - коментира още Стоянова.
В отчета си Стоянова припомни всичко свършено от нея и екипът й от началото на управлението им, в областта на образованието, здравеопазването, социалните дейности, култура, спорт, младежки дейности, както и промените в областта на административната структура.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар