петък, 23 декември 2011 г.

Рок преди Коледа


Две рок групи - "Епизод" и Krossfire огласиха Казанлък в предколедните дни. В сряда вечерта, на централния градски площад "Севтополис", те свириха като поздрав от Община Казанлък за всички млади хора в града на розите. Освен доброто настроение и наелектризиращия старт на празничните дни, в началото на седмицата, кметът Галина Стоянова обеща, концертът да започне с изненада от любима казанлъшка група /до редакционното приключване на броя, нямахме информация, коя е групата/. За първа година по инициатива на общинското ръководство в афиша на проявите в празничните дни има рок.
В духа на Коледа, жест към казанлъчани направиха и от местния мото-клуб "Черните Рози". Те безвъзмездно предоставиха сцената си за събитията от културния афиш на Общината. Съоръжението беше монтирано още в понеделник въпреки снега. В патриотичен стил, по традиция, сцената на "Черните Рози" бе опасана и с българския трибагреник.
В края на миналата седмица казанлъшкият мото-клуб навърши 14 години. "Черните Рози" е един от най-големите и уважавани мото-клубове в страната. Всяка година, казанлъшките момчета на мотори са домакини и организатори и на един от най-големите, интересни и предпочитани от общността мото-събори.
Въпреки че клубът съществува и развива дейността си на територията на общината вече 14 години, за първи път градската управа търси съдействието им във връзка с празничните обществени прояви, коментира президентът на "Черните Рози" Емил Лазаров. Модерната и функционална сцена на мото-клуба, която ще остане на площада до края на празниците, ще е начинът, по който "Черните Рози", ще се включат в общинската инициатива "Коледа в Казанлък".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар